Skip to main content

LEF speelde Ganzenbord

 

3 februari was het tijd voor wat oud-Hollandse gezelligheid in De Speelzaal, het welbekende gezelschapsspel "het Ganzenbord".

Er gingen heel wat trainingsuurtjes in zitten, omdat er 30 spelvormen ingestudeerd moesten worden. Het kostte hier en daar wat bloed zweet en spreekwoordelijke tranen, maar het resultaat mocht er zijn!

 

Aangekleed door een prachtig zeildoek met het ganzenbord erop, voor een uitverkochte zaal, zag het publiek hoe het rode team het opnam tegen het blauwe.Het rode Team bestaande uit Mirjam, als teamcaptain, Remco, Maaike, Carry en Sylvia. Beten het spits af. 

Met een prachtige fuga die zich in uiteindelijk in Hollywood afspeelde, was de toon gezet.

 

Team Blauw bestaande uit Freerk, als teamcaptain, Aukje, Magreet, Marjolein en Carlijn Kwamen terug met een prachtige smartlap over draadjesvlees. Heel gevoelig gebracht door Freerk met een stiekeme educatieve boodschap.

 

Onder begeleiding van spelleider Jascha streden de teams energiek door. Er kwamen verkeerde sprookjes voorbij, Een heerlijke Franse chanson, een blind date, Boris en natuurlijk mocht het klaslokaal van "juf Ank" niet ontbreken.

Zoals een echte theatersportwedstrijd betaamt eindigde de avond in een gelijkspel en moest er gestreden worden om de winst in een tiebreak. De hogedrukpan die zich afspeelde tijdens een verliefde scene en op zijn hoogtepunt bijna ontplofte wees uit dat Rood niet te evenaren was. De ganzenleverworst werd uitgereikt voor de beste suggestie. "rioolduiken"!

 

Het was een zeer geslaagde avond vol LEF met een hoog energiegehalte!

Website gebouwd met TYPO3 door ViBiS.