Skip to main content

Leven met LEF - besloten voorstelling

 

Wat een fijn publiek hadden we woensdagavond 16 oktober tijdens de speciale besloten voorstelling LEVEN met LEF. Een bijzondere ervaring voor de spelers om de puurheid en kwetsbaarheid te zien, te horen en vooral te voelen. hebben. Wij vonden het een eer, maar ook best spannend om voor Wij Allemaal op te treden tijdens de maand van de borstkanker! 

Veel onderwerpen zijn toch ‘lastiger’ om mee te spelen omdat ze vaak onbesproken blijven of je persoonlijk raken. LEF gaf door middel van regietheater het publiek de kans om juist over deze onderwerpen te praten en de spelers te regisseren: wat gebeurt er en hoe zouden we het wel willen. Problemen die normaliter onder water blijven, kregen zodoende op een speelse manier handen en voeten. Conflicten,  schaamte en het soms wel willen uitschreeuwen bij het gevoel van machteloosheid en onbegrip.

Het mooie is dat je, bijvoorbeeld, de arts niet kunt veranderen, je partner of vrienden ook niet, maar dat je  door zelf een andere positie in te nemen, de ander kunt uitnodigen om ook ander gedrag te vertonen. Het was een heerlijke avond met tevens een gezonde dosis humor en bij de nazit ontstonden nog mooie gesprekken.  

De stichting Wij | Allemaal  heeft haar inloophuis aan de Burgemeester D. Kooijmanweg 11-13 in Purmerend en staat open voor een ieder die, direct of indirect, te maken heeft met kanker. Wanneer de diagnose kanker wordt vastgesteld, tegenwoordig bij 1 op de 3 mensen, staat niet alleen jouw wereld stil maar ook die van je partner, je kinderen en andere dierbaren om je heen. Veel van de zekerheden waar je tot dan toe van was uitgegaan blijken ineens helemaal niet meer zo vanzelfsprekend en de toekomst is beangstigend en verwarrend. Om dan te kunnen praten met lotgenoten die midden in het proces zitten of al herstellende zijn, geeft veel patiënten een welkom houvast. Meer informatie over het inloophuis kan je vinden via www.wij-allemaal.nlDe voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door ABN Amro Foundation. 

Website gebouwd met TYPO3 door ViBiS.