Skip to main content

FAMILIE

"Familie" is een tragikomedie over ouders en kinderen van de jaren zestig, die met veel herkenbare frustraties worstelen.Jan nodigt zijn kinderen uit voor een lang weekend skiën in Zwitserland, omdat zijn vrouw Els (hun moeder) niet lang meer te leven heeft. Hij wil nog één keer samen zijn met het hele gezin om goede herinneringen op te halen.

Als Jan en Els naar het dorp zijn om boodschappen te halen, arriveren achtereenvolgens hun zweverige dochter Bibi en schoonzoon Von – mislukt schrijver – en hun conservatieve zoon Nico – succesvol accountant – met zijn babbelzieke vrouw Sandra.

Nico en Von gaan Jan en Els helpen met het sjouwen van de boodschappen, maar ze blijven met zijn vieren steken in de plaatselijke Stube. Langzaamaan wordt iedereen dronken. Onder invloed gaat Nico de confrontatie met zijn moeder aan. Waarom heeft ze hem altijd gehaat? 

Dit is nog maar het begin van de avond. Er komt meer oud zeer naar boven. En dat terwijl Els juist zo’n positieve verrassing had.Familie houdt ons, zoals alle goede toneelstukken, een spiegel voor. In dat gezin in Zwitserland ziet iedereen wel iets van zichzelf. We kunnen erom lachen of huilen, maar we moeten ermee leven, familie.

Gespeeld door: André, Michel, Annuska, Corry, Maaike, en gastspeler Erik

Website gebouwd met TYPO3 door ViBiS.